Παραλίες στην Κεφαλονιά

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Παραλίες στη Βόρεια Κεφαλλονια

Μύρτος Κεφαλονιά

Η πιο γνωστή παραλία στην Κεφαλονιά είναι ο Μύρτος.  Ο Μύρτος είναι μια πανέμορφη παραλία στο βορειοανατολικό τμήμα της Κεφαλλονιάς. Θεωρείται από τις καλύτερες στη Μεσόγειο. Αρκετά μεγάλη παραλία, με επιβλητική ομορφιά, συνδυάζει την άμμο και το βότσαλο. Δεξιά κι αριστερά υψώνονται απότομα βράχια. Άγριο τοπίο, συναρπαστικό, που παίζει με τις αποχρώσεις της θάλασσας: μια υγρή παλέτα από γαλάζιο και βαθύ μπλε.

Για να ευχαριστηθείτε περισσότερο τις διακοπές σας και να μην σπαταλήσετε πολλά λεφτά  πρέπει να απευθυνθείτε σε φθηνά ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά.

Αντίσαμος

Η Αντίσαμος βρίσκεται κι αυτή στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, με πανέμορφο, ιδαιίτερο τοπίο. Τρία χιλιόμετρα απ’ το χωριό Σάμη, στρίβοντας με το αυτοκίνητο προς Αντίσαμο, βλέπεις κάτω το τοπίο. Μια θάλασσα με φανταστικούς συνδυασμούς χρωμάτων, απ’ το γαλάζιο και το βαθύ μπλε μέχρι το πράσινο. Και το πράσινο των δέντρων ολόγυρα να σου δροσίζει τη ματιά. Ομολογουμένως, στην επαρχία της Σάμης βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλλονιάς!

Λαγκαδάκια

Ακριβώς απέναντι απ’ την Αντίσαμο βρίσκεται η παραλία Λαγκαδάκια. Παχιά άμμος, πράσινο που αγκαλιάζει την ακτή, στα ριζά του λόφου. Φοβερό τοπίο.

Aγία Παρασκευή

Βρίσκεται ανάμεσα στη Σάμη και στην Αγία Ευφημία. Κατεβαίνεις λίγα μόνο σκαλιά απ΄το δρόμο και απολαμβάνεις τα σμαραγδένια νερά αυτής της καταπληκτικής σχετικά μικρής παραλίας.

Γιδάκι – Ιθάκη

Από τη Σάμη περνάς εύκολα απέναντι στην Ιθάκη και επισκέπτεσαι τη φανταστική παραλία Γιδάκι, με μήκος γύρω στα 700-800 μέτρα, που συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Το μέρος είναι καταπράσινο, με πλούσια βλάστηση. Τα νερά πολύ καθαρά, χαίρεσαι να βλέπεις κάτω με μάσκα το βυθό… συναρπαστικό θέαμα. Το εκπληκτικό με αυτή την παραλία είναι ότι πας μόνο με βαρκάκι ή από έναν δύσβατο χωματόδρομο, που οι Ιθακίσιοι δεν φτιάχνουν επίτηδες, για να διατηρούν τη φυσική ομορφιά αυτής της μοναδικής παραλίας. Οπότε ή πας από το Βαθύ της Ικαρίας ή, όπως είπαμε, κάνεις μια ημερήσια κρουαζιέρα από τη Σάμη της Κεφαλλονιάς.

Παραλίες στη Δυτική Κεφαλλονιά

Παραλία Ξι

Αυτή η παραλία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Κεφαλλονιάς, κοντά στο Ληξούρι. Ανήκει στην επαρχία Παλλικής. Το πιο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι η κόκκινη άμμος και ο άσπρος βράχος που την περιβάλλει. Γυμνή παραλία, αλλά η έλλειψη πρασίνου αντισταθμίζεται από την καθαρή μπλε θάλασσα.

Πετανοί

Στην επαρχία της Παλλικής βρίσκεται και η παραλία Πετανοί. Μια παραλία με γαλάζια σημαία. Μαγευτικό τοπίο: γαλαζοπράσινα νερά με φόντο το πράσινο των δέντρων. Κυρίως βοτσαλάκι και λίγη άμμος. Εδώ μείνετε ν’ απολαύσετε ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμμα. Αρκεί να μη φυσάει, γιατί εδώ σηκώνει γερό κύμα.

Βάτσα

Λίγο πιο κάτω απ’ το Ληξούρι, τα Βάτσα είναι μια μεγάλη, μαγευτική παραλία με γαλάζια νερά.

Λέπεδα

Μόλις δύο χιλιόμετρα κάτω απ’ το Ληξούρι, τα Λέπεδα είναι μία μικρή σχετικά παραλία (αν τη συγκρίνουμε με τα Βάτσα), αλλά όμορφη. Τι όμορφη λέω; Μαγευτική! Σου κόβει την ανάσα να τη βλέπεις με τα σμαραγδένια νερά της και τους επιβλητικούς βράχους γύρω. Είσαι αλλού! Αυτό το παιχνίδι που κάνουν τα χρώματα στα νερά της Κεφαλλονιάς είναι μοναδικό!

Μέγας Λάκκος

Κι αυτή η παραλία είναι νότια απ’ το Ληξούρι. Το παιχνίδι με τα σμαραγδένια, γαλάζια και βαθυγάλανα νερά συνεχίζεται.

Πλατειά Άμμος

Εδώ μπορείς να βρεις την ησυχία σου σε μια σχεδόν ιδιωτική μεγάλη παραλία στη χερσόννησο της Παλλικής. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει να κατέβεις και μετά να ανέβεις 400 σκαλιά. Αν το κάνεις όμως, εδώ δεν σε βρίσκει κανένας που δεν θέλεις να σε βρει. Η παραλία βρίσκεται κάτω απ’ το μοναστήρι Κηπούρια. Πεντακάθαρη θάλασσα με λευκή ψιλή άμμο, διαυγή γαλανά νερά.


Διαβάστε ακόμα για την Κεφαλλονιά:

Σχολιάστε