Πήλιο – Νομός Μαγνησίας

Tο Πήλιο στο Nομό Μαγνησίας δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ότι είναι από τις πιο όμορφες περιοχές όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο Πήλιο είτε πας χειμώνα είτε πας καλοκαίρι το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά, αφού συνδιάζει βουνό και
θάλασσα, το καλοκαίρι με τις πανέμορφες παραλιες του είτε στο Παγασητικό κόλπο είτε στο Αγαίο, και το χειμώνα με τα βουνά του τα χιονοδρομικά του και όλα τα ωραία του, τα σπίτια στο Πήλιο είναι μοναδικά και οι περιορισμοί να μη χαλάσει η γραφικότητα στο Πήλιο πολύ αυστηροί.

Στις πλαγιες του Πηλίου υπάρχουν πολλά οπωροφόρα δέντρα όπως, μηλιές, αχλαδιές, καστανιές, ροδακινιές, συκιές, που είναι γνωστή η μοναδικότητα της γεύσης τους, περιζήτητα στην Αθήνα και σπανια να τα βρείς, ακόμα υπάρχουν απέραντοι ελαιώνες που βγάζουν λάδι άριστης ποιότητος.

Τα ορεινά χωριά του Πηλίου είναι χωριά απέραντης ομορφιάς και χάρης που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού, πρόσφατα δυο από αυτά οι Μηλιές και η Βίσιτζα χαρακτηρίστηκαν τα πιο όμορφα χωριά σε όλη την Ελλάδα , άλλα χωρια ειναι η Πορταριά, τα Χάνια, Κισσός, Τσαγκαράδα.

Οι παραλίες στο Πήλιο στο Παγασητικό κόλπο έχουν τις περισσότερες φορες ήρεμα κρυστάλλινα νερά, κυριότερες από αυτές είναι Κάτω Λεχώνια, Καλά Νερά, Μπούφα, και η Άφησσος, και από την μεριά του Αιγαίου, Μικρό, Καστρί, Πάλτση η Άγιος Κωνσταντίνος, Ποτιστικά, η διάσημη παραλια Μυλόποταμος, Φακίστρα, Παπά Νερό, Άγιος Ιωάννης, Άγιοι Σαράντα, Χορευτό.

Στο Πήλιο αγνά προϊόντα τοπικά υπάρχουν πολλά, σχεδόν ότι ζητήσεις, όμως αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα διάφορα φρούτα από τα οπωροφόρα δέντρα στις πλαγιές του Πηλίου και τα γλυκά του κουταλιού που γίνονται από αυτά.


Διαβάστε ακόμα για τo Πήλιο:

Σχολιάστε