Νότια Εύβοια

Το νότιο τμήμα της Ευβοίας αποτελείται  από τους Δήμους Ταμυνέων, Αυλώνος, Κονιστρών, Κύμης, Δυστίων, Στυρέων, Μαρμαρίου, Καρύστου.

karystos_port_sharp

Ο Δήμος Καρύστου βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, βασικό χαρακτηριστικό του δήμου αποτελεί η αντίθεση αιγαιοπελαγίτικου νησιού και ορεινού όγκου,  με τους παραδοσιακούς κτηνοτροφικούς οικισμούς που έχουν διατηρήσει την απλότητα τους, οι περισσότεροι οικισμοί του δήμου είναι κτισμένοι στους νότιους και δυτικούς πρόποδες της Όχης, κοντά σε πηγές.

Ο Δήμος Μαρμαρίου βρίσκεται στα νότια  της Εύβοιας, το Μαρμάρι συνδυάζει τις κοσμοπολίτικες παραλίες του Μαρμαρίου αλλά και τις βραχώδεις ακρογιαλιές του Καλλιανού, των Βαρελαίων και του Αγίου Δημητρίου.

Ο Δήμος Στυρέων βρίσκεται στα νότια  της Εύβοιαςκαι  οι υπέροχες παραλίες στο νότιο Ευβοϊκό και στο Αιγαίο και τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Δυστίων βρίσκεται στα νότια τμήμα της Εύβοιαςκαι έχει έδρα τα Κριεζά, Ο δήμος διαθέτει πολύ ωραίες παραλίες όπως η παραλία των Αγίων Αποστόλων στις Πετριές,  και η παραλία των Ζαράκων, η λίμνη του Δύστου αποτελεί ένα σημαντικό υδροβιότοπο, που βρίσκεται σήμερα όμως υπό εξαφάνιση από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Διαβάστε Ακόμα για την Εύβοια:

Σχολιάστε