Νάξος – Κυκλάδες

Η Νάξος είναι ένα πανέμορφο νησί στο κέντρο του Αιγαίου και είναι το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Για το λόγο ότι βρίσκετε στην καρδιά του Αιγαίου έχει γύρω του πολλά νησιά των Κυκλάδων και με τακτικά δρομολόγια πλοίων σε αυτά και σύνδεση με τα περισσότερα.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Νάξου είναι ότι αν και είναι ένα νησί τον Κυκλάδων ξεχωρίζει από όλα τα άλλα νησιά για το εύφορο έδαφος του, και δεν είναι τυχαίο ότι μυθολογικά η Νάξος είναι η πατρίδα του Θεού Διονύσου, και η παράδοση θέλει να είναι ευλογημένο από τον Θεό που πατρίδα του ήταν η Νάξος

Η περήγηση στο νησί της Νάξου πραγματικά και κυριολεκτικά είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον ταξιδιώτη, θα θαυμάσει πολούς αρχαιολογικούς χώρους, θα κάνει μπάνιο στις χρυσαφένιες παραλίες της, θα εντυπωσιαστεί από την πρωτεύουσα του νησιού τη Χώρα, και το πρώτο που θα δει όταν φτάνει στο λιμάνι την Πορτάρα τον ναό που χτίστηκε προς τιμή του Θεού Απόλλωνα που όμως δεν τελείωσε ποτέ.

Η  Νάξος έχει τόσες πολλές ομορφιές που θα ανακαλύψετε μία μία και ειλικρινά θα σας μείνουν αξέχαστες, παραλίες που της χαρακτηρίζουν οι χρυσαφένιες αμμουδιές, παραλίες οργανωμένες με πολύ κόσμο, αλλα και απομονωμένες και ήσυχες, θαλάσσια σπορ υπάρχουν στις περισσότερες από αυτές.

Η διασκέδαση εδώ στη Νάξο καλά κρατεί και στα μπαράκια της θα χορέψετε, στις ταβέρνες θα γευθείτε ψάρια και φρέσκα θαλασσινά και τόσες πολλές τοπικές συνταγές όσο πουθενά αλλού.

Τοπικά προϊόντα στη Νάξο είναι τόσα πολλά που δεν ξέρεις που να αρχίσεις και που να τελειώσεις, με πρώτες πρώτες τις περίφημες πατάτες  Νάξου, ακόμα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα ίσως και τα καλύτερα που μπορείς να βρείς στην Ελλάδα μας, ακόμα πολλά οπωροφόρα δέντρα δίνουν καρπούς που δεν έχουν χάσει το άρωμα  και τη γεύση τους και τέλος το κρασί στην Νάξο είναι αρίστης ποιότητας και γεύσης .

Σχολιάστε