Κεφαλονιά – Επτάνησα

Kεφαλονιά το μεγαλύτερο νησί από τα Επτάνησα ένα νησί εντυπωσιακό, πανέμορφο, και μοναδικό.

Η Κεφαλονιά το λιγότερο που μπορεί να σας κάνει είναι να σας καταπλήξει, είναι το νησί με τις τόσες πολλές
αντιθέσεις, με καταπράσινες πεδινές εκτάσεις, αλλα και με καταπράσινες ορεινές, με κόλπους και κολπίσκους, με παραλίες με τα πανέμορφα χρώματα του ουρανού, και με χρυσαφένιες αμμουδιές.

Η Κεφαλονιά είναι το πιο ορεινό νησί του Ιονίου πελάγους, το σημαντικότερο βουνό της είναι ο Αίνος που ταυτόχρονα είναι και ένας από τους εθνικούς δρυμούς της Ελλάδας, από τους πιο πλούσιους σε πανίδα και χλωρίδα, ξεχωρίζει το ελατόδασος. ενώ στο δρυμό βρίσκουν καταφύγιο η αλεπού, το κουνάβι, ο λαγός , ακόμα σπανια είδη πουλιών όπως ο αετός, η πετροπέρδικα και ο φιδαετός, στη Κεφαλονιά εκτος από την όμορφη φύση, τις πανέμορφες παραλιες, τα όμορφα ορεινά χωρια της, υπάρχουν και αξιόλογα ιστορικά μνημεία κάστρα και φρούρια άπειρου κάλους και ομορφιάς.

Στα Επτάνησα γενικά οι κάτοικοι ξεχωρίζουν για την θρησκευτική τους πίστη, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που υπάρχουν στο νησί είναι πάρα πολλά και σχεδόν όλα τα ακουλουθεί και ένας θρύλος που αποτυπώνει την πιστη των Κεφαλονιτών, άλλωστε αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που τιμούν τον προστάτη του νησιού Άγιο Γεράσιμο,και γενικά οι Κεφαλονίτες είναι πολύ φιλόξενοι και καλάγαθοι χαμογελαστοί άνθρωποι που η αγάπη τους για τη μουσική είναι και το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.

Παραλίες  στη Κεφαλονιά που πρέπει να επισκεφτείτε  είναι,  ο Αντίσαμος, ο Μακρύς Γιαλός, οι Μηνιές, ο Πόρος, ο Μύρτος, η Σκάλα, ο Φισκαρδος.

Τοπικά προϊόντα που θα βρείτε στην Κεφαλονιά είναι οι Μάντολες, οι πασίγνωστες κόκκινες λιχουδιές και η διάσημη ποικιλία σταφυλιού Ρομπόλα γνωστή σε όλο τον κόσμο.


Διαβάστε ακόμα για την Κεφαλλονιά:

Σχολιάστε