Κέα η Τζιά – Κυκλάδες

Η Κέα η Τζιά είναι ένα νησί τον Κυκλάδων, ένα νησί παράδεισος μονο δύο ώρες από την Αθήνα. Η Τζιά είναι ένα νησί χαμηλών τόνων, η Τζιά είναι το μονο νησί που δεν αλλοιώθηκε από την τουριστική βιομηχανία, που κράτησε τις παραδόσεις, η Τζιά είναι το νησί των περιπατητών, ατέλειωτα λιθόστρωτα μονοπάτια

πλημμυρίζουν το νησί, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι το μόνο νησί των Κυκλάδων που δε θυμίζει Κυκλάδες, σε αυτό το νησί θα βρείτε την ηρεμία και την γαλήνη.

Η Τζιά θα σας μαγέψει με τα φυσικά της τοπία, στις παραλίες της θα νιώσετε όλο το γαλάζιο του Αιγαίου να σας αγκαλιάζει, παραλίες απίστευτης ομορφιάς και χάρης, κόλποι και κολπίσκοι να είναι για πίνακες ζωγραφικής, τα δε κάτασπρα πετρόχτιστα σπιτάκια της θα σας κλέψουν την καρδιά.

Η αλήθεια είναι ότι η Τζιά  δεν έχει την διασκέδαση που έχουν τα αλλα νησιά των Κυκλάδων είναι νησί που όλο καινούργια σπίτια χτίζονται, γι’ αυτό προλάβετε αν θέλετε ησυχία σίγουρα στη Τζιά θα την βρείτε ακόμα, γιατί σε λίγο καιρό μου φαίνεται θα είναι και αυτό ένα νησί όπως όλα τα νησιά  στις Κυκλάδες, πολύβοα και κόσμο πλημμυρισμένα.

Τοπικά προϊόντα της Τζιάς ειναι,τα ντόπια λουκάνικα, η λόζα,  και το τοπικό κόκκινο κρασί.  Οι γλυκές γεύσεις της Τζιά περιλαμβάνουν παστέλι από τζιώτικο μέλι και τα πολύ όμορφα γλυκά του κουταλιού.

Σχολιάστε