Η Ζάκυνθος μας καλεί για διακοπές στα Επτάνησα

Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε, το πανέμορφο νησί του Ιονίου με τις τόσες πολλές ομορφιές, είναι ένα νησί που θα σας καταπλήξει.
Η Ζάκυνθος είναι σε πολύ καλή γεωγραφική θέση στο Ιόνιο, με κοντά τα υπόλοιπα Επτάνησα και τις πανέμορφες Πελοποννησιακές ακτές και αυτό δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ταξιδέψει και σε άλλα κοντινά μέρη.

Φέτος το καλοκαίρι κάντε διακοπές στα Επτάνησα με προσφορές για τη Ζάκυνθο.

Οι Ενετοί αποκαλούσαν την Ζάκυνθο, Φιόρε του Λεβάντε, δηλαδή “άνθος της ανατολής”, και δεν είχαν  άδικο αφού το πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου θα σας μαγέψει με τις ομορφιές του: ένα ορεινό νησί με καταπράσινα τοπια παντού, πολύ πυκνή βλάστηση και μεγάλα πευκοδάση, μαζί με πανέμορφες παραλίες, με τα νερά να έχουν αλλου το βαθύ γαλάζιο του ουρανού και αλλού τα γαλαζοπράσινα πανέμορφα νερά της…

Στη Ζάκυνθο θα συναντήσετε τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα, όπως την παραλία Ναυάγιο, την παραλία του Λαγανά και άλλες.

Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους Μονάχους, όλο το νησί είναι ένα νησί απερίγραπτου κάλους και η φιλοξενία τον κατοίκων θα σας εντυπωσιάσει, ακόμα οι ντόπιοι αγαπούν πολύ την μουσική και το νησί είναι το νησί της καντάδας και της οπερέτας οι Ζακυνθινοί όταν μιλάνε δεν μιλάνε, αλλα μιλάνε τραγουδιστά.

Τοπικά προϊόντα στη Ζάκυνθο είναι η μαύρη σταφίδα Ζακύνθου,κρασί αριστης ποιότητας και γεύσης από τους απέραντους αμπελώνες του νησιού, το λάδι και τα προϊόντα του. Ακόμα το μέλι της Ζακύνθου είναι από τα πιο εύγεστα στην Ελλάδα, και τέλος τα γνωστά παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως μαντολάτο, παστέλι και φυτούρα.


Διαβάστε ακόμα για τη Ζάκυνθο:

Σχολιάστε