Βόρεια Εύβοια

Η Βόρεια Εύβοια στην Εύβοια αποτελείται από τους δήμους: Νηλέως, Κηρέως, Αρτεμισίου, Ελυμνίων, Ωρεών, Ιστιαίας, Αιδηψού και από την κοινότητα Λήξαντος.

13

Όλοι οι Δήμοι στη Βόρειο Εύβοια είναι γνωστοί από την αρχαιότητα και οι ονομασίες τους είναι ονομασίες αρχαίων πόλεων.

Αυτό που κάνει την Βόρεια Εύβοια να ξεχωρίζει είναι η απαράμιλλη ομορφιά της, τα ορεινά της μαζί με τις παραλίες της είναι πανέμορφες, και είναι ένα μέρος που σίγουρα όσο και να μείνεις δε θα πλήξεις καθόλου.

Η Αιδηψός είναι γνωστη για τις ιαματικές της πηγες από την αρχαιότητα, απέχει από την Χαλκίδα περίπου 120 χιλιόμετρα και από την Αθηνα περίπου 200 χιλιόμετρα

Ο Δήμος Νηλέως βρίσκεται στο βόρειο άκρο της επαρχίας Χαλκίδος, στη Βόρειο Εύβοια. Έχει πάρει την ονομασία του από τον ποταμό Νηλέα που διαρέει τον Δήμο. Έδρα του Δήμου είναι η Αγία Άννα, Η Αγία Αννα είναι κτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου και σε υψόμετρο 280 μέτρων. Η θέση της εξασφαλίζει μια καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, ενώ όλη η περιοχή είναι κατάφυτη και καταπράσινη, σε έναν θαυμάσιο συνδυασμό από πευκοδάσος, ελαιώνες, και φυσικα τα πανέμορφα πλατάνια στις ρεματιές.

Ο Δήμος Ωραίων βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Εύβοιας και έχει έδρα τους Ωρεούς, Ο δήμος έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και είναι ένας ευλογημένος τόπος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με πεντακάθαρες και μεγάλες παραλιες, αλλα και με  καταπράσινες ορεινές διαδρομές.

Ο Δήμος Ιστιαίας είναι ένας πανέμορφο μέρος και βρίσκετε βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας, το πλούσιο  κατάφυτο και καταπράσινο τοπίο μαζί με τις απείρου κάλους και ομορφιάς  παραλίες είναι δυο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ειλικρινά πανέμορφη περιοχή της Ιστιαίας

Η περιοχή του Αρτεμισίου είναι γνωστη από την αρχαιότητα από τη ναυμαχία του Αρτεμισίου , ανάμεσα στον Ελληνικό και στον Περσικό στόλο, ο  Δήμος  Αρτεμισίου έχει αξιόλογη τουριστική κίνηση και το Πευκί είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο που δέχεται παρα πολλούς  επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αξίζει ακόμη να επισκεφθεί κανεις τις καταπληκτικές παραλίες του , ξεκινώντας από την πανέμορφη παραλια του Αγριοβοτάνου, στη συνεχεια τα Ελληνικά και την κατάφυτη με πεύκα  παραλια τους, η οποια μαζί με το νησάκι στο κέντρο του κόλπου  την κάνει να είναι ένα από τα ωραιότερα τοπια, τα Βασιλικά και την παραλια τους Ψαροπούλι, που εντύπωση κάνει η τεραστια έκταση της.

Η περιοχή του Δήμου Κηρέως είναι πραγματικά ένας ευλογημένος τόπος, η περιοχή έχει πολλά πλατάνια και άφθονα τρεχούμενα νερά. Ο ποταμός Κηρέας περνάει σε μια καταπράσινη κοιλάδα.

Ο Δήμος Κηρέως ξεχωρίζει για τις πανέμορφες παραλιες του Πηλίου, της Βλαχιάς, της Κρύας Βρύσης, αλλα και για τον ορεινό όγκο του Κανδηλιού.

Ο πρώτος οικισμός που συναντούμε ερχόμενοι από τη Χαλκίδα είναι το Προκοπη, μετά από μια θαυμάσια διαδρομή πλάι στα πλατανια. Εδώ βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Από το Προκοπη ο δρόμος δεξιά οδηγεί στον παραλιακό οικισμό Πηλοί και συνεχίζοντας φτάνουμε στη Βλαχιά και στο Σαρακήνικο. Το Μαντούδι που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το Προκόπη, είναι χτισμένο διπλα στον ποταμό Κηρέα και σε απόσταση 5 χιλιομετρων από τις ακτές του Αιγαίου.

Ο Δήμος Ελυμνίων βρίσκεται στα βόρεια και δυτικά της Εύβοιας, στη Λίμνη υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία και είναι μια περιοχή πολύ όμορφη που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε αν επισκεφτείτε.

Το Aktaion Hotel βρίσκεται στην όμορφη λουτρόπολη της Αιδηψού με τα περίφημα ιαματικά λουτρά και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτήριο, σε απόσταση 10μ. από την παραλία. Προσφέρει δωμάτια σε ρομαντικό στιλ, με δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στους κήπους και τον Ευβοϊκό κόλπο.

Το πρωινό σερβίρεται στο μπαλκόνι ή στην τραπεζαρία, ακόμα υπάρχει μπαρ που μπορείτε να απολαύσετε ποτά και καφέδες.

Στα 2 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο θα βρείτε εστιατόρια και μπαρ. Το λιμάνι της Αιδηψού απέχει 50μ. και σε απόσταση 20μ. υπάρχει μια στάση λεωφορείου.

Σε ένα μαγευτικό κόλπο στα νότια της Εύβοιας, αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει απλότητα και ηρεμία σε ένα τυπικό ψαροχώρι.

Το Marmari Bay Hotel είναι χτισμένο σε έναν όμορφο λόφο 350μ. από το λιμάνι του χωριού.

Το ξενοδοχείο βρίσκετε στο  Μαρμάρι. Εδω θα απολαύσετε  ευχάριστη διαμονή θα βρείτε  κατάστημα δώρων.

Μπαρ δίπλα στην πισίνα καθώς και δωρεάν μετακίνηση στις κοντινές παραλίες Ζαστάνι, Κοκκίνι και Φυγιά.


Διαβάστε Ακόμα για την Εύβοια:

Σχολιάστε