Αξιοθέατα στο Αγκίστρι

Επισκεπτόμενοι την Αίγινα μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι το νησάκι Αγκίστρι, που θα σας αποζημιώσει με αρκετά αξιοθέατα.

Το Αγκίστρι απέχει μόλις 5 λεπτά από την Αίγινα, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη. Στο Αγκίστρι οι εκκλησίες και οι θρησκευτικοί χώροι είναι αυτοί που ως επί το πλείστον αποτελούν τα αξιοθέατα στο νησί.

Η Ζωοδόχος Πηγή

Η Ζωοδόχος Πηγή βρίσκεται στην περιοχή Μεγαλοχώρι και αποτελεί τη Μητρόπολη του νησιού. Οι τοιχογραφίες της είναι λόγος για να την επισκεφτεί κανείς, ενώ εάν βρεθείτε εκεί την Παρασκευή μετά το Πάσχα, τότε σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από το πανηγύρι μπροστά από την εκκλησία.

Οι Άγιοι Ανάργυροι

Οι Άγιοι Ανάργυροι θυμίζουν νησί, καθώς είναι ένας ναός βαμμένος σε άσπρο και σε γαλανό χρώμα στον τρούλο του. Για να τους επισκεφτεί κανείς πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την περιοχή Σκάλα, ενώ γιορτάζει την 1η Ιουλίου.

Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής

Η εκκλησία αυτή γιορτάζει στις 7 Ιουλίου και προς τιμήν της γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι. Ο ναός είναι χτισμένος στην περιοχή Λιμενάρια και πέρα από το γραφικό της χαρακτήρα, πολλοί είναι αυτοί που την επισκέπτονται για την εντυπωσιακή και μοναδική της θέα.

Εκκλησίες των Αγίων Θεοδώρων και των Αγίων Πάντων

Τα δυο εκκλησάκια Αγιοι Θεόδωροι και Αγιοι Πάντες στο Αγγίστρι βρίσκονται δίπλα-δίπλα σε απόσταση δέκα λεπτών. Για να τα επισκεφτεί κανείς πρέπει να πάει στο Καντούντι, όπου βρίσκονται μέσα σε ένα μικρό δάσος.

Η Παναγία στο Μετόχι

Ο ναός της Παναγίας στο Μετόχι του Αγκιστριού είναι από τα αξιοθέατα, που δεν πρέπει να χάσετε! Η θέα από εκεί είναι εντυπωσιακή, ενώ το 15 Αύγουστο λαμβάνει χώρα εκεί ένα μεγάλο πανηγύρι.

Διαβάστε ακόμα για την Αίγινα:

Σχολιάστε