Αμοργός – Κυκλάδες

H Aμοργός είναι ένα νησί στις Κυκλάδες το έβδομο σε μέγεθος, είναι νησί ορεινό και βραχώδες και συχρόνως στα πεδινά καταπράσινο και κατάφυτο.

Στην Αμοργό από τη μια μεριά στα ορεινά με την άγρια ομορφιά τους από την άλλη τα κατάφυτα πεδινά της, μαζί με τις παραλίες της που είναι πεντακάθαρες και έχουν το γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου,κάνουν την Αμοργό να ξεχωρίζει και να την επισκέπτεται πολύς κόσμος, άλλωστε και η γεωγραφική της θέση βοηθάει για εξορμήσεις στα Δωδεκάνησα.

Η Αμοργός έχει δύο φυσικά λιμάνια. Το ένα στο κόλπο των Καταπόλων και το δεύτερο στην Αιγιαλοί, και είναι νησί που κρατάει τη γραφικότητα τον κυκλάδων, και οι κάτοικοι της είναι είναι πολύ φιλοξενοί , αγαπάνε πολύ τον τόπο τους και είναι πολύ εγκάρδιοι με τους τουρίστες και κάνουν ότι μπορούν ο φιλοξενούμενος τους να περάσει όσο καλύτερα μπορεί.

Η αρχιτεκτονική στην Αμοργό είναι η παραδοσιακή νησιώτικη με πανέμορφα σπιτάκια διάσπαρτα εδώ και εκεί, δένοντας με το φυσικό τοπίο της Αμοργού, οι παραλίες της δε είναι παραλίες με άπειρες φυσικές ομορφιές, μερικές παραλίες της έχουν και άγρια ομορφιά με τους βράχους και τα βραχώδη μέρει να έχουν και αυτά το κάτι που αρέσει, και τα νερά τους να είναι παγωμένα και διάφανα σαν κρύσταλλο.

Τοπικά προϊόντα που θα βρείτε στην Αμοργό. Στα πανηγύρια του νησιού οι νοστιμιές που χαρακτηρίζουν τη γαστρονομία της Αμοργού είναι το πατατάτο και το ξιδάτο, ενώ η μπομπονιέρα για τους Αμοργιανούς γάμους είναι το παστέλι σε λεμονόφυλλα.

Aκόμα ξεροτήγανα και κυρίως το τοπικό ποτό ρακόμελο, που είναι μέλι βρασμένο με ρακί, ζάχαρη και γαρύφαλλα. Οσο για τα τυροκομικά προϊόντα ξεχωρίζουν το κεφαλοτύρι και η μυζήθρα.

Σχολιάστε