Αργοσαρωνικός – Σπέτσες

Σπέτσες το φημισμένο νησί του Αργοσαρωνικού, με την ένδοξη ναυτική του ιστορία, τα παλιά του αρχοντικά και πανέμορφα σπίτια, τα βοτσαλωτά του σοκάκια, οι πανέμορφες παραλίες της, σε συνδυασμό ότι είναι κοντά στην Αθήνα , το κάνουν να είναι χειμώνα καλοκαίρι ένας μαγικός προορισμός σε ένα μαγικό νησί και ονειρεμένο.

Οι Σπέτσες είναι κοντά στην Αργολική χερσόνησο και απέχουν 50 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, γύρω
απότις Σπέτσες ακόμα υπάρχουν 3 νησίδες, η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ίωάννης και το Μικρό Μπούρμπουλο.

Στο πανέμορφο νησί Σπέτσες θα συναντήσετε πολύ πράσινο, υπέροχες καθαρές παραλίες,και φυσικά στη πατρίδα της Μπουμπουλίνας, πολεμίστρες και  κανόνια, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική του νησιού κάνουν τις Σπέτσες  μοναδικό προορισμό.

Στις Σπέτσες δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι μετακινήσεις γίνονται, με καΐκια, με μηχανάκια ενοικιαζόμενα , και με άμαξες που σε πηγαίνουν κυρίος στο παλιό λιμάνι, Σάββατο Κυριακή  στο λιμάνι (λόγο μικρής απόστασης από την Αθηνα) στις Σπέτσες φτάνουν καραβάνια ο κόσμος, και τα καραβια έρχονται δέκα δέκα, όμως  υπάρχει μεγάλη τουριστική  υποδομή στο νησί και μένουν όλοι ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά των κατοίκων της.

Στις Σπέτσες θα χαρείτε τα πευκοδάση της, θα κολυμπήσετε σε  παραλίες με διάφανα και κρυστάλλινα νερά, και φυσικά θα γευθείτε τα υπέροχα θαλασσινά και ψάρια της.

Τοπικά προϊόντα που θα αγοράσετε είναι το μέλι, λάδι και ελιές, σταφύλια, σύκα, αμύγδαλα και αν είστε  τυχεροί μπορείτε να βρείτε και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Σχολιάστε