Δωδεκάνησα – Αιγαίο πέλαγος

Τα Δωδεκάνησα χωρίς υπερβολή είναι τα διασημότερα νησιά με πολύ μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα, κάθε νησί έχει την ιστορία του και τις παραδόσεις του, κάθε λιμάνι από τα νησιά του και μια εικόνα απίστευτης ομορφιάς.

Τα Δωδεκάνησα έχουν κάνει φανατικούς φίλους από όλα τα μέρει της γης που όσες φορες να τα επισκεφτούν
όταν φύγουν από τις ονειρεμένες διακοπές στα νησιά, εκεί πάλι θέλουν να ξαναγυρίσουν και την επόμενη χρονιά

Δωδεκάνησα είναι το σύνολο των νησιών και νησίδων, ανάμεσα στη Σάμο, την Κρήτη και τα μικρασιατικά παράλια. Τα Δωδεκάνησα αποτελούνται από τα παρακάτω νησιά, τα οποία κατά σειρά μεγέθους είναι: Ρόδος, Κάρπαθος, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαριά, Λειψοι, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα και Καστελόριζο. Στα Δωδεκάνησα κάθε νησί έχει και την ιστορία του με πρώτο πρώτο από όλα τη Ρόδο με την καλύτερη η τουριστική υποδομή μπορεί και σε όλη την Ελλάδα, η Ρόδος το πανέμορφο νησί τον ιπποτών θα σας μαγέψει με τις ομορφιές της, στη Κω στο νησί του Ιπποκράτη θα ανακαλύψετε το σύχρονο με το παλιό, στο νησί της αποκάλυψης στην Πάτμο η πίστη στο Θεό  θα σας περιβάλλει, το νησί τον σφουγγαράδων η  Κάλυμνος μόνο να σας ενθουσιάσει μπορεί, την αρχοντική Σύμη δε θα την ξεχάσετε ποτε, και γενικά σε όλα τα νησιά στα Δωδεκάνησα θα περάσετε αξέχαστες διακοπές.

Παραλίες στα Δωδεκάνησα , πολλές, διαφορετικές , και για όλα τα γούστα.

Στα Δωδεκάνησα κάθε νησί έχει και τα δικά του προϊόντα με τα  κρασιά, μέλι, τυροκομικά να  κυριαρχούν μαζί με διαφορες τοπικές συνταγές στις ταβέρνες και στα εστιατόρια τον Δωδεκανήσων, εμενα προσωπικά αξέχαστες μου έχουν μείνει οι τυρόπιτες στην Πάτμο.

 


Σχολιάστε