Τα Νησάκια Οθωνοί, Μαθράκι, Ερεικούσα

ΟΘΩΝΟΙ, ΜΑΘΡΑΚΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 

Το καλοκαίρι το Σιδάρι έχει καθημερινή επικοινωνία με τα νησάκια Οθωνοί, Μαθράκι και Ερείκουσα. Αυτό είναι το ακρότατο σημείο της Ελλάδας δυτικά, προς Ιταλία. Από Ιταλία το πρώτο ελληνικό έδαφος που συναντάς είναι οι Οθωνοί και στη συνέχεια η Ερείκουσα και το Μαθράκι.

Τρία καταπλητκαιά νησιά, που μπορείς να επισκεφτείς με καραβάκι από το Σιδάρι. Το αυτοκίνητο το αφήνεις στο Σιδάρι. Έτσι κι αλλιώς, η Ερείκουσα διαθέτει περιορισμένο οδικό δίκτυο. Μόνοι οι Οθωνοί είναι μεγαλούτσικο νησάκι, αλλά και πάλι δεν αξίζει να περιμένεις το καράβι που έχει μόνο δυο φορές την εβδομάδα για να πάρεις μαζί το αυτοκίνητό σου.

Πας το πρωι με το καθημερινό καραβάκι και έρχονται το μεσημέρι ή το απόγευμα και σε παίρνουν. Και τα τρία νησάκια είναι καταπληκτικά, με μεγάλες, αμμουδερές παραλίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε μια μονοήμερη εκδρομή ή μπάνιο θα κάνεις ή θα γυρίσεις το κάθε νησάκι με τα πόδια. Μάλλον δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις και τα δύο. Για το Μαθράκι και την Ερείκουσα μία μέρα φτάνει, αν εχεις γερά πόδια και όρεξη για βόλτες. Οι Οθωνοί δεν γυρίζονται σε μία μέρα μόνο.

Και τα τρία νησάκια κατοικούνται και μάλιστα από νέους ανθρώπους, αν και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι. Οι περισσότεροι είναι Ελληνοαμερικανοί, που έχουν γυρίσει στην Ελλάδα και μένουν εδώ το καλοκαίρι. Αν θέλεις, μπορείς να κάνεις εδώκ τις διακοπές σου, αρκεί να έχεις κάνει από πριν κράτηση για δωμάτιο. Στους Οθωνούς υπάρχουν δυο τρία μικρά ξενοδοχεία, στην Ερείκουσα ένα ξενοδοχείο και στο Μαθράκι ενοικιαζόμενα δωμάτια, βρείτε ξενοδοχεία στη Κέρκυρα.  

Έστω όμως και για μια μονοήμερη εκδρομή, αξίζει να πας. Στην Ερείκουσα και στο Μαθράκι ανεβαίνεις στο πιο ψηλό σημείο του νησιού και βλέπεις όλο τον νησί γύρω σου. Και μετά κάθεσαι στο εστιατόριο ή σε κάποιο αναψυκτήριο. Έχει την πλακα του.


Διαβάστε ακόμα για τα Κέρκυρα:

Σχολιάστε