Εστιατόρια και ταβέρνες στην Αίγινα

Δεδομένου του γεγονότος ότι η Αίγινα  είναι νησί, τον πρώτο λόγο στο φαγητό έχει το ψάρι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέρη για να απολαύσει κανείς κρεατικά και νόστιμο μαγειρευτό  φαγητό στην  Αίγινα.

Ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά στην Αίγινα

Μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν θαλασσινούς μεζέδες συνοδευμένους με κρασάκι και με θέα τη θάλασσα είναι η ταβέρνα «Σκοτάδης» στην πόλη της Αίγινας, ο οποίος φημίζεται για το ψάρι του.

Εάν πάλι ο δρόμος σας φέρει στην Πέρδικα, τότε μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα θαλασσινά του «Αντώνη», που είναι το καμάρι της περιοχής, αλλά και τα αντίστοιχα στα «Πρωραίον» και «Nontas», ενώ ο «Τάσος» στο Μαραθώνα υπόσχεται επίσης τα καλύτερα ψάρια στις καλύτερες τιμές.

Γενικά, μόλις φτάσετε στο λιμάνι της Αίγινας αναζητήστε την ψαραγορά, καθώς οι ταβέρνες και τα εστιατόρια γύρω απ΄αυτήν προσφέρουν φρέσκο ψάρι κατευθείαν στο πιάτο σας, ενώ κρυμμένες στα στενά είναι οι ταβέρνες «Πατητήρι» και «Δρομάκι».

Τέλος, στο «Μανίτας στο κύμα» οι διαλεχτοί μεζέδες έχουν τον πρώτο λόγο με ιδιαίτερες συνταγές, όπως οι τηγανόσουπες.

Εστιατόρια στην Αίγινα για νόστιμα κρέατα και μαγειρευτό φαγητό

Από την άλλη, αν είστε απ΄τους λάτρεις των παραδοσιακών μυρωδιών και μαγειρευτών πιάτων, τότε σημειώστε το όνομα «Πέτρινο», μαγαζί που βρίσκεται στο δρόμο προς την Αγία Μαρίνα, αλλά και το «Στέκι του κυνηγού» στο Ανιτσαίο με δικά του κρέατα και μαγειρευτά που θα σας κάνουν να… γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αντίστοιχη πρόταση στην περιοχή του Ασώματου είναι ο «Βατζούλας», σήμα-κατατεθέν του οποίου είναι ο κρασάτος κόκοράς του, ενώ και ο «Μπάμπης» αποτελεί προορισμό με την ιδιαίτερη κουζίνα του!

Στην παραλία του Μαραθώνα βρίσκεται το ταβερνάκι «Στρατηγός», γνωστό για τα λαχανικά από το περιβόλι των ιδιοκτητών, το ζεστό ψωμί από το σιτάρι τους, αλλά και το κρασί από τα ξύλινα δρύινα βαρέλια. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το 2000 η ταβέρνα βραβεύτηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Στον «Κώστα» στους Αλώνες μπορείτε να γευτείτε ψάρια ή ψητά κάτω από τις μουριές το καλοκαίρι ή δίπλα στα τζάκια του μαγαζιού το χειμώνα.


Δείτε αν Υπάρχουν Προσφορές για Φαγητό, Διασκέδαση, Οικονομικά Ταξίδια, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Προσωπική Περιποίηση ΚΛΠ


Διαβάστε ακόμα για την Αίγινα:

Σχολιάστε